Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

suzannemiedema

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Suzanne via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 25-08-2014 Week 30 - New ... (4)
  • 19-08-2014 Week 29 - ... (1)
  • 12-08-2014 Week 28 – Salt ... (0)
  • 11-08-2014 Week 27 - ... (1)
  • 27-07-2014 Week 26 - einde ... (3)

Statistieken

Dit dagboek is 9522 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Week 2 - Begonnen met stage at Stanford :)

Toon op kaart

8 februari 2014 | Door: Suzanne

Aantal keer bekeken 197   Aantal reacties 1   Stanford, Verenigde Staten
a A

Week 2 - Begonnen met stage at Stanford :)

Hey allemaal,

Mijn eerste stage week zit erop! Helaas heb ik nog niet heel erg veel spannende dingen gedaan, omdat ik nog niet officiëel ben "toegelaten" tot het lab. Ons lab zit in het VA hospital, een veteranen ziekenhuis, wat een federale organisatie is, dus ik moet een complete background check ondergaan, online curssussen doen om te bewijzen dat ik geen maniak ben, en mijn vingerafdrukken laten scannen. Dit allemaal kan pas als ik mijn "Alien allowed to work" Social Security Number binnen heb, maar dat kan ik pas 16 dagen na binnenkomst in Amerika aanvragen..... Als je dacht dat Nederland stomme regeltjes had, think again!! Dus ik zit vooral (alleen maar...) achter de computer te werken.

Maar! Het is erg gezellig op het lab, ik heb al een leuk groepje mensen ontmoet :D Het lab is super internationaal, we hebben mensen uit India, Japan, Frankrijk, China, Spanje, Duitsland, Zwitserland, etc. Bijna geen "echte" Amerikanen! Het is verder echt ontzettend leuk om op het lab/op Stanford te zijn: hier zitten zoveel goede wetenschappers! En ze hebben bakken met geld! Dus ze kunnen onderzoeken wat ze maar willen!! Erg stimulerende omgeving, ik zou bijna gaan denken dat ik hier ook maar mijn PhD moet doen..... (hahaha, nee hoor maak je geen zorgen!)

Vrijdag zijn we ter ere van mijn komst met een groot deel van het lab gaan eten bij een mexicaan in Los Altos. Echt Californisch eten = mexicaans eten blijkbaar(?)! Daarna nog een extra rondje margerita's gedronken in een andere mexicaan met Jinte (mn begeleider), Trisha (PhDer van het lab) en Trisha's vriend Paul.

Het weer is helaas een beetje omgeslagen, het regent nu vooral. Ik vind het niet heel erg, het drupt een beetje. Maar de mensen hier kijken me raar aan!! Ik moet elke ochtend een leenpasje halen bij het 'politie bureau' in het VA ziekenhuis, en een van die agenten zei echt: ben je komen fietsen?!?!?! HET REGENT!! (terwijl het dus miezerde). Maar alle amerikanen hier zijn super blij met de regen, want dat betekend minder bosbranden in de zomer. Dus I guess dat ik er ook maar even blij mee ben!

Ik hoop dat alles met iedereen in Nederland goed gaat en binnenkort weer meer :D
Liefs!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (1)

9 februari 2014 08:18 | Door: mama

Wat een leuke foto's! Mooi verhaal ook! 'Go so through"
Liefs, mama